Steiner: Haas heeft geleerd van moeizaam 2019

Steiner_XPB_1008418

Volgens Günther Steiner heeft Haas geleerd van het moeizame seizoen van 2019. Een verwachting uitspreken over 2020 vindt hij evenwel lastig te doen.

Na een goede start in Melbourne, waar de coureurs zich kwalificeerden als vijfde en zesde en Kevin Magnussen uiteindelijk vijfde werd, ging het snel bergafwaarts met de Amerikaanse equipe. Uiteindelijk bleven ze Williams voor in het constructeurskampioenschap.

"We gaan geen fouten maken als vorig seizoen. We werken een beetje anders. Natuurlijk kunnen er nog steeds fouten zijn, maar als ik zou zeggen dat we niet onze lessen hebben geleerd en net zo stom zijn als vorig jaar, dan zou ik me niet goed voelen. Nee, we hebben onze les geleerd. We zijn nederig en proberen weer zo te zijn als twee jaar geleden," zei Steiner tegenover Autosport.

De Italiaanse teambaas zei dat de feedback van de coureurs tijdens de wintertests bemoedigend waren, maar dat dat nog niet betekent dat ze vol vertrouwen naar 2020 kijken. "We zijn heel voorzichtig in onze voorspelling voor dit seizoen, omdat we niet willen dat we denken dat als het goed gaat, het ook goed gaat, maar we alsnog de deksel op de neus krijgen." Het belangrijkste voor Haas, is volgens Steiner dus, dat ze zo goed mogelijk voorbereid aan het seizoen beginnen in Australië.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen