Steiner is optimistisch: 'Haas wil in de Formule 1 blijven'

Guenther-Steiner

Voor veel Formule 1-teams zal 2020 een moeilijk jaar zijn. Het coronavirus heeft de racewereld tot stilstand gebracht en dat betekent dat de inkomsten hard teruglopen. Toch is Günther Steiner, teambaas bij het team van Haas, optimistisch over de toekomst van de Amerikaanse renstal.

"lk denk dat de budget cap goed voor de sport zal zijn. We weten dat wij nog steeds onder de budget cap uit zullen komen, maar het gat naar de grote teams zal minder groot zijn. Dan is het verschil geen 150 miljoen dollar meer maar misschien iets van 20 miljoen, dat is al een hele goede stap", vertelt Steiner aan Formula 1.

De grote baas, Gene Haas, is al langer ontevreden met het feit dat de teams zo ver uit elkaar liggen. Dat de topteams ver voorliggen op de rest is voor hem een doorn in het oog. De nieuwe budget cap moet daar echter verandering in brengen. Ook lijkt Haas tevreden te zijn met de conceptversie van de nieuwe commerciële afspraken tussen de Formule 1 en de teams. Volgens Steiner zou het prijzengeld door de nieuwe regels bijvoorbeeld evenrediger over de teams verdeeld worden.

Quitte spelen

"De kans om het financieel gezien quitte te spelen, wordt door de nieuwe regels groter. Het is mijn taak om dat voor elkaar te krijgen. Als dat lukt, ben ik er zeker van dat Haas in de Formule 1 zal blijven", stelt Steiner. Zekerheid is er op dit moment niet, maar volgens Steiner ziet het er positief uit. Ergens in de komende maanden zullen de Formule 1 en de teams hun handtekeningen op de de nieuwe commerciële afspraken zetten.

“Pas als we de nieuwe afspraken hebben, kan Gene Haas beslissen wat hij wil doen. Op dit moment is het zijn bedoeling om binnen de sport te blijven, maar voordat de nieuwe afspraken worden ondertekend, kan ik niet zeggen wat er gaat gebeuren."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen