Steiner: "Mazepin niet zo slecht als nieuws doet vermoeden"

1018477089-LAT-20210313-TE2101_070138_W6I7896-197

'Bad boy' Nikita Mazepin is volgens Haas-teambaas Günther Steiner niet zo slecht als het nieuws doet vermoeden. In gesprek met Motorsport.com vertelt Steiner 'dat men Mazepin slechter laat lijken dan hij is'.

“Mick is de perfecte gast: aardig, hardwerkend, geduldig. Nikita is denk ik iets emotioneler, mogelijk omdat hij uit Rusland komt. Hij is meer iemand die aanvalt en is een stuk directer dan Mick, ook met het rijden”, stelt Steiner.

Formule 1-rookie Nikita Mazepin raakte eerder dit jaar in opspraak nadat er een video naar buiten kwam waarin te zien was dat hij een vrouw betastte. Dit schandaal in combinatie met de dikke portemonnee van zijn vader, hebben Mazepin een slechte reputatie opgeleverd.

1018508819-LAT-20210326-GP2101_093143_ONY2103-280-700x467
Foto: Media Haas F1 Team / Andy Hone / LAT Images

Teambaas Steiner denkt echter dat Mick Schumacher en Nikita Mazepin een stuk meer op elkaar lijken dat je zou verwachten. Dat maakt het volgens hem dan ook een goed rijdersduo. "Ze zullen elkaar voeden, waardoor de ene hopelijk iets in de ene richting gaat en de ander juist in de andere richting. Hopelijk hebben we op een dag dan twee perfecte coureurs.”

Respect hebben voor elkaar

Mazepin en Schumacher kunnen volgens de Italiaan al best goed met elkaar overweg. "Ze kennen elkaar en raceten al tegen elkaar in de karts, daarna ook in de Formule 3 en Formule 2. Volgens mij kennen de teamgenoten elkaar al een jaar of tien en ze respecteren elkaar”, verklaart Steiner. “Volgens mij zijn ze geen beste vrienden, maar dat is ook niet nodig, zolang je elkaar maar respecteert. Dat is dus een goed beginpunt.”

Lees ook: Hülkenberg reservecoureur bij Mercedes en Aston Martin

Lees ook: George Russell: “Hoop dit seizoen wat punten te pakken”

Lees ook: VT2 Grand Prix van Bahrein: Max Verstappen weer de snelste

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen