Steiner: ''Op Silverstone gaan we weinig plezier beleven''

GS-1-979

Guenther Steiner denkt dat zijn team weinig plezier gaat beleven aan de twee Grands Prix op Silverstone. Nu de Ferrari-motoren een stap terug hebben moeten doen, vecht de Amerikaanse renstal om de achterste plekken tegen Alfa Romeo en Williams. 

Desalniettemin wist Kevin Magnussen het eerste WK-punt te scoren voor het team van Haas. De renstal haalde tijdens de opwarmronde van de Grand Prix van Hongarije beide auto's naar binnen voor droogweerbanden en die gok leverde uiteindelijk een punt op.

Steiner verwacht dat het op Silverstone nog moeilijker wordt om een punt te scoren, zeker als het droog blijft. Omdat er veel tijd wordt verloren op de rechte stukken, denkt Steiner dat een succes op Silverstone zeer klein is.

''We weten dat je power nodig hebt op een circuit als Silverstone'', legt Steiner uit aan Motorsport.com. ''We gaan er dus weinig plezier beleven.''

De Italiaan weet dat zijn team opgesloten zit aan de achterkant van de grid met Alfa Romeo en Williams. Het hangt van de kenmerken van het circuit af hoe die teams zich verhouden tot elkaar.

''Het zit allemaal dicht op elkaar en ik denk dat het afhankelijk van het circuit is, wie er het snelst is. Er is een klein verschil, maar ik denk dat we bij die teams in de buurt zitten. Het is vrij moeilijk voor ons om op dit moment punten te scoren, en vooral sommige races die eraan komen, zijn niet in ons voordeel'', gaat hij verder.

"We proberen altijd ons best te doen en misschien krijgen we een kans zoals in Hongarije, je weet het maar nooit. Als je opgeeft krijg je nooit een kans, dus we moeten het blijven proberen.''

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden