Sterke terugkeer Danny Kent in Moto3

170519_Moto3_Kent

Vooralsnog is de terugkeer van Danny Kent in de Moto3 eenmalig, maar de Brit drukte wel zijn stempel op de eerste dag van de Grand Prix van Frankrijk. De Moto3-kampioen van 2015 stapte op bij zijn team in de Moto2 en kreeg daarop een uitnodiging van het Ajo KTM-team om te testen in Jerez en met een wildcard mee te doen in Le Mans.

Van die uitnodiging maakte Kent dankbaar gebruik door te laten zien dat hij als coureur in elk geval nog niet afgeschreven moet worden. Tot kort voor het einde van de tweede training in de Moto3 prijkte de naam van Kent bovenaan de lijst. Regen afgewisseld met droge periodes maakte het Bugatti-circuit in Le Mans, onderdeel van het 24-uur-circuit, verraderlijk en dus moeilijk. Een schuiver op de natte baan voorkwam dat Kent met de snelste tijd de eerste dag afsloot, maar met de tweede tijd – 0,579 achter Jorge Martin – liet hij zien nog altijd veel sneller te zijn dan de rest van het veld.

Daarover mogen met name Bo Bendsneyder en Niccolo Antonelli – de tijdelijke teamgenoten van Kent – zich achter de oren krabben. De wetenschap dat Kent klaar staat om voor de rest van het seizoen terug te keren in de Moto3 hangt als een donkere wolk boven de twee vaste rijders van Ajo KTM. Antonelli reed de derde tijd, Bendsneyder de twaalfde.

Foto: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen