AP-1YFV434711W14_news

Max Verstappen en de overige drie coureurs van Red Bull en Toro Rosso hebben komend weekend tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan de beschikking over een ge-upgrade en sterkere Honda-krachtbron.

De Japanse fabrikant kiest voor de zogeheten Spec 2-versie na de vondst van een probleem met de motor van Daniil Kvyat, na de Grand Prix van China. "Dit weekend introduceren we in alle vier auto’s de Spec 2-versie van de verbrandingsmotor", aldus technisch directeur Toyoharu Tanabe. "Een van de redenen om dat hier te doen is omdat we hebben ontdekt dat Kvyat’s probleem in China werd veroorzaakt door een probleem met de kwaliteitscontrole."

De nieuwe motor is niet alleen sterker, maar heeft volgens Tanabe ook een langere levensduur en is betrouwbaarder dan de huidige krachtbron.

De introductie van de nieuwe motor betekent dat Kvyat en Alexander Albon op het randje van een gridstraf staan. Beide Toro Rosso-coureurs kregen in China al weer hun tweede motor geïnstalleerd. Dit jaar mogen er maximaal maar drie motoren worden gebruikt, daarna volgen gridstraffen.

Alles weten over Red Bull en de Grand Prix in Baku? Luister dan onze podcast:

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen