Straf Canet voor veroorzaken crash in Moto3-race

180507_SPA_Moto3-Canet

In Argentinië kwam Aron Canet nog weg met een waarschuwing wegens het veroorzaken van een crash, maar na afloop van de Moto3-race van de GP van Spanje moest de Spaanse motorcoureur weer op het matje komen bij de wedstrijdleiding. En deze keer kreeg hij wel straf. Canet moet de volgende wedstrijd, de Grand Prix van Frankrijk op het circuit van Le Mans, van achteraan op de grid starten.

Canet kreeg de straf wegens het veroorzaken van de crash in de Moto3-race afgelopen zondag, waarbij Jorge Martin, Tony Arbolino en Enea Bastianini het slachtoffer werden. Canet stuurde veel te bruusk in in bocht 6 van het circuit van Jerez en ging veel te laat op de rem, waardoor hij achterop de drie rijders voor hem knalde, die op dat moment streden om de winst. Met zijn vieren belandden ze in de grindbak. De crash kostte Jorge Martin de leiding in de tussenstand van de Moto3.

Zie ook: Philipp Oettl pakt emotionele eerste zege in Jerez

Juist omdat Canet eerder al een serieuze waarschuwing had gekregen wegens onverantwoordelijk en gevaarlijk rijden, besloot de jury nu tot stevigere maatregelen.

Zie ook: Moto3: Canet kan forse straf tegemoet zien

Ook Luca Marini kreeg een straf voor het veroorzaken van een crash in de Moto2. Omdat Marini nog geen streepjes op zijn kerfstok had staan, kreeg hij een penalty van zes gridplaatsen voor Le Mans.

Foto: MotoGP.com/Jaco Veenstra

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden