Stroll over F1-seizoen 2020: "Helaas veel kansen gemist"

01_095837_69I7544-large

Terugblikkend op het F1-seizoen van 2020 stelt Aston Martin-coureur Lance Stroll 'dat het eigenlijk een jaar van gemiste kansen was'. De Britse renstal zette een aantal goede resultaten neer, maar met de kwaliteiten van de bolide in gedachten denkt Stroll dat het team toch een aantal kansen gemist heeft. "We hadden een erg competitieve auto, maar andere factoren speelden ook een rol", stelt de Canadees in gesprek met Autosport.

Een aantal vierde plekken, een paar podiumplekken en een poleposition behoren voor Stroll tot de grote hoogtepunten van 2020. In die zin vindt de Canadees dan ook dat het een goed racejaar was. Tegelijkertijd meent de coureur echter dat er nog meer in had gezeten. "We hadden een erg competitieve auto, maar andere factoren speelden ook een rol", begint Stroll.

Een foto van Lance Stroll
© Racing Point

Tijdens de eerste helft van het seizoen stond de Racing Point-coureur (team is vanaf 2021 omgedoopt tot Aston Martin F1 Team red.) nog op de vierde plek in het kampioenschap. Vanaf de race in Mugello werd het echter steeds moeilijker om punten te scoren. "Er waren veel kansen die we gemist hebben. In Mugello lagen we bijvoorbeeld op podiumkoers toen ik een lekke band kreeg", verklaart Stroll.

Vooraan meevechten

En alsof het nog niet pittig genoeg was, raakte de Canadees ook nog eens besmet met het coronavirus waardoor hij een race miste. Daarnaast waren er volgens Stroll ook een aantal 'ongelukkige' races waarbij het tegenzat en hij niet wist te finishen. "Er zijn dus zeker een aantal gemiste kansen, maar al met al was het ook een heel leuk jaar. Het was erg mooi om ook vooraan mee te kunnen vechten."

Lees ook: Giovinazzi teleurgesteld wegens mislopen Ferrari-zitje

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden