Suzuka en Formule 1 bereiden zich voor op tyfoon Hagibis

AP-21UBU89K11W11_news

Op het Suzuka International Racing Course wordt alles in gereedheid gebracht voor de komst van tyfoon Hagibis. Die dendert naar verwachting zaterdag over het circuit, reden voor de Formule 1-organisatie en de FIA om de derde vrije training voor de Grand Prix van Japan te schrappen en de kwalificatie naar zondagochtend te verplaatsen.

Hagibis gaat gepaard met zware windstoten en hevige regenval. Om schade te voorkomen zijn de teams volop bezig met het afbreken van de pitwalls, het hermetisch afsluiten van de garages en het ontkoppelen van de elektriciteit.

McLaren
(c) McLaren F1

In de pitstraat worden massaal zandzakken gelegd om wateroverlast tegen te gaan.

AP-21UC1NTU12111_news
(c) Red Bull Content Pool

Ook de organisatie zelf maakt haast met het afbreken van onder andere het mediacentrum en de fanzone. Het circuit is zaterdag verboden terrein.

Verwacht wordt dat Hagibis zaterdagavond lokale tijd voorbij zal zijn getrokken, waarna er met de wederopbouw zal worden gestart. Zondagochtend (03:00 uur Nederlandse tijd) volgt dan als het goed is de kwalificatie en vier uur later (07:10 uur) de race. Mocht de kwalificatie niet door kunnen gaan dan geldt de eindklassering van de tweede vrije training als startopstelling.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden