Szafnauer: "Mening fans sprintkwalificaties belangrijk"

Otmar-Szafnauer-imola-aston-martin

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de vrijdagtrainingen in Turkije lieten verschillende teambazen zich uit over de sprintkwalificaties. AlphaTauri-teambaas Franz Tost vindt het nieuwe format wel positief. Toch zijn hij en onder andere Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer en sportief directeur van Ferrari, Laurent Mekies, het erover eens dat ook de mening van de fans belangrijk is.

Eerder dit jaar waren de sprintkwalificaties een hot item binnen de wereld van de Formule 1. Voor het eerst werden in Engeland en Italië de sprintkwalificaties gehouden en gekeken of het meerwaarde heeft binnen deze sport. In de Formule 2 worden deze namelijk al een aantal jaar gehouden en brengt dit spannende uitslagen, inhaalacties en WK-standen met zich mee. Er is dan ook veel te doen over de sprintkwalificaties in de Formule 1 en of deze wel of niet doorgezet moeten worden de komende jaren.

Meer sprintkwalificaties in de toekomst?

"Ik denk dat Silverstone en Monza hebben laten zien dat de sprintkwalificaties positieve dingen met zich meebrengen", zegt Franz Tost, teambaas van AlphaTauri. Hij denkt positief over een eventuele verlenging van de sprintkwalificaties neer het seizoen 2022. "Voor de fans is het ook goed om vaker sprintkwalificaties te hebben. Het enige negatieve wat ik zie aan sprintkwalificaties is de korte tijd die rookies hebben om de baan te leren kennen tijdens de vrije trainingen."

SI202110080243_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Content Pool (Dan Istitene/Getty Images)

Mening van fans ook belangrijk

Ook Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer sprak zich uit over de sprintkwalificaties. "Ik denk dat we niet alleen de FIA en de teams moeten laten beslissen over de sprintkwalificaties. Misschien kunnen we de mening van de fans mee laten wegen door hen te vragen hoe ze erover denken. Zij zijn immers enorm belangrijk binnen de sport."

Sportief directeur bij Ferrari, Laurent Mekies, haakte ook aan en benoemde dat de vrijdag met sprintkwalificatie veel spannender en leuker wordt om naar te kijken voor de fans. Wel vond hij dat er pas echt een beslissing voor de toekomst genomen kon worden na op drie verschillende circuits en met verschillende lay-outs sprintkwalificatie te hebben uitgeprobeerd.

21018-turkish-gp-2021-friday-report-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Lees meer: Tien plaatsen gridstraf Hamilton na wisselen verbrandingsmotor

Lees meer: Mogelijk zeven of acht sprintkwalificaties in 2022

Lees meer: Gasly: “AlphaTauri moet stoppen met maken onnodige fouten”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden