TAG Heuer levert in 2016 Renault-motoren aan Red Bull

Redbull_Renault

Renault levert in 2016 toch de motoren voor Red Bull Racing, zij het onder de naam TAG Heuer. Dat heeft het Oostenrijkse team vandaag bekendgemaakt.

De energiedrankjesfabrikant dreigde de Formule 1 te verlaten, kreeg geen motoren van andere leveranciers en moest zodoende toch terug naar het originele plan: een power-unit van Renault, gelabeld met de naam TAG Heuer.

Christian Horner en de zijnen zijn er zo toch uit na een lang seizoen waarin Red Bull keer op keer te maken had met tegenvallende prestaties en motorfalen. Horner is dan ook blij met de deal met TAG Heuer: "TAG Heuer en Red Bull zijn twee vooraanstaande merken met een passie voor autosport en een drang om dingen anders te doen. Deze samenwerking is daarvan het bewijs."

Na het aansturen op een scheiding met Renault moest het team van Horner toch weer terug aan tafel met de Fransen om het contract voor volgend jaar ook te continueren. Gesprekken met Mercedes, Ferrari, Honda en Volkswagen leverden niets op.

Horner: "We zijn blij dat Renault op de lange termijn betrokken blijft in de sport. We willen hen bedanken voor hun bijdrage aan ons succes sinds 2007. De technische relatie met Ilmor geeft ons vertrouwen, we kijken uit naar de toekomst."

Red Bull Racing gaf gisteren al een hint over de deal toen het een teaser op Twitter postte. Horlogefabrikant TAG Heuer was eerder betrokken bij een motorendeal, destijds voor McLaren. In de jaren '80 leverde TAG Heuer in samenwerking met Porsche motoren aan het Britse team.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden