Talent Job van Uitert op weg naar 24 Uur van Le Mans

bel_max_1

Job van Uitert maakt komend seizoen zijn debuut in de sportscars. De nummer twee van het Italiaanse Formule 4-kampioenschap van 2017 rijdt dit jaar in de European Le Mans Series in een Ligier LMP3 van renstal RLR M-Sport.

Van Uitert vormt in de ELMS een team met de Canadees John Farano en de Engelsman Rob Garofall. De 19-jarige Nederlander start met Farano ook in de Michelin Cup, in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans.

Van Uitert kende een uiterst succesvol seizoen in de Italiaanse Formule 4. Met Jenzer Motorsport won hij vier races en werd hij tweede in het eindklassement.

De jonge Brabander heeft zijn zinnen gezet op Le Mans en wat dat betreft zit hij goed bij RLR M-Sport. Dat team wil in 2019 terugkeren in de beroemdste endurance-race ter wereld: “Mijn ultieme doel is om succesvol te zijn in de 24 uur van Le Mans. Ik heb het gevoel dat ik nu de eerste stap neem richting dat doel. De European Le Mans Series is bijzonder competitief en de Michelin Cup geeft mij alle kans om me sneller te ontwikkelen. Racen op Le Mans in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans is een droom die uitkomt”, aldus een gemotiveerde Van Uitert.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden