Teambaas Haas F1 tegen coureurs: 'niet crashen'

HF1-crew-at-work-596

Het Haas-duo Romain Grosjean en Kevin Magnussen heeft een duidelijke opdracht meegekregen in Montreal: er mag dit weekend niet worden gecrasht.

Het team uit Kannapolis brengt een groot aantal nieuwe aerodynamische onderdelen mee naar Canada, maar met zes races in de komende acht weken draait men in de fabriek overuren om beschadigde onderdelen te vervangen. "De situatie met reserveonderdelen is niet zo best", aldus teambaas Günther Steiner. "We hebben de laatste tijd wat crashes gehad en dat helpt natuurlijk niet echt. Op hetzelfde moment waren we bezig om de productie te verschuiven naar het vervaardigen van upgrades dus dan kom je in de situatie dat je geen onderdelen meer hebt."

Dat met name Grosjean meer onderdelen kapot rijdt dan het team kan produceren, werd pijnlijk duidelijk in Monaco, waar Haas zonder barge boards reed. "We moesten enkele onderdelen van de auto afhalen omdat we ons niet konden veroorloven ze te beschadigen", zegt Steiner. In Canada krijgt de VF-18 onder meer een nieuwe voorvleugel en vloer, en nieuwe barge boards.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden