AP-227DM8Q1W2111_news

Hannah Schmitz was gisteren de gevierde vrouw bij Red Bull. De senior strategy engineer nam op een belangrijk moment het besluit om Max Verstappen naar binnen te halen en op nieuwe banden te zetten. Deze strategische keuze bleek cruciaal bij de overwinning van de Nederlander tijdens de Grand Prix van Brazilië. Als dank mocht Schmitz de constructeurstrofee in ontvangst nemen.

Verstappen was de race op Interlagos vanaf pole position begonnen en vocht vanaf de start een prachtige strijd uit met Lewis Hamilton die op dezelfde bandenstrategie was vertrokken. Tot en met ronde 52. Door het uitvallen van Valtteri Bottas en de positie waar zijn Mercedes stond, kwam er een safety car de baan op. Verstappen lag op dat moment aan de leiding vóór Hamilton. Schmitz besloot direct dat dit het moment was om Verstappen van de langzamere medium band op de snellere softs te zetten. Daarbij nam ze bewust het risico dat de Nederlander de leiding afstond aan Hamilton en achter hem moest aansluiten. De gok bleek goed uit te pakken toen Verstappen bij de herstart direct de Engelsman kon inhalen. Vervolgens was de Nederlander op de zachte band zo snel dat hij niet meer in te halen bleek.

"Alle eer gaat naar Hannah", aldus teambaas Christian Horner na afloop van de race. "Zij bedacht deze strategie, het was haar aanbeveling om banden te wisselen. Het was een moedige beslissing, omdat we wisten dat Lewis precies het tegenovergestelde zou doen [namelijk niet naar binnen komen]. Het was een aanvallende keuze die prima uitpakte. Dat is de reden dat ik haar naar het podium heb gestuurd. Ze is een hardwerkende moeder, rijdt elke dag belachelijke uren om op tijd op werk te komen en geeft alles. Dat is teamwork."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen