1920x1080-Startgrid-GP-Duitsland-2018

Volgende week krijgen de Formule 1-teams eindelijk duidelijkheid over de nieuwe reglementen, die vanaf 2021 worden ingevoerd. FIA-voorzitter Jean Todt heeft bevestigd dat op 26 maart in Londen het concept rondom de reglementen en financiën aan de Formula One Strategy Group wordt voorgelegd.

Hiermee komt eindelijk een einde aan maandenlange discussies. Liberty Media wil samen met de FIA grote veranderingen aanbrengen in de sport, maar stuitte op verzet van de topteams. Met het voorstel volgende week hopen Liberty Media en de FIA de teams over de streep te kunnen trekken.

Optimistisch

"Ik heb het gevoel dat er een momentum zit in het proces en we zijn er allemaal op gebrand om te begrijpen hoe 2021 eruitziet", reageerde Mercedes-teambaas Toto Wolff op de bevestiging van Todt tegen Sky Sports. "Mercedes is zeker geïnteresseerd in het hebben van een budgetplafond op een wijze zodat het logisch is voor iedereen en ervoor te zorgt dat de grote teams meedoen zodat het uitvoerbaar is en de kleine teams niet worden opgezadeld met nog hogere kosten. De regels zijn een ander obstakel dat we over de streep moeten trekken. Wat ik hoor, stemt mij optimistisch."

Het huidige Concorde Agreement, waarin de afspraken tussen de teams en de organisatie van de sport over de verdeling van televisieopbrengsten en het prijzengeld is vastgelegd, loopt aan het einde van 2020 af. Slechts een van de in totaal tien teams heeft zich na de looptijd van het Concorde Agreement verbonden aan de Formule 1.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden