1920x1080-Startgrid-GP-Duitsland-2018

De teams hebben in Mexico andermaal om de tafel gezeten om te praten over het budgetplafond. Dat meldt Auto Motor und Sport. Formule 1-eigenaar Liberty Media wil per 2021 zo’n limiet instellen om de spanning terug te brengen in de koningsklasse van de autosport.

"We geloven dat het belangrijker is hoe je je geld uitgeeft dan hoeveel geld je hebt te besteden. En dus willen we een budgetplafond instellen die recht doet aan de positie van Formule 1 als de hoogste klasse in autosport", lichtte Liberty Media al eerder toe.

Gat verkleinen

Door de hoge uitgaven van onder meer Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing kunnen de kleinere teams nauwelijks concurreren op het circuit. Door een maximaal te besteden budget vast te leggen, hoopt Liberty Media dat het gat tussen de top met de rest van het veld kan worden verkleind. De topteams zijn echter niet happig op zo’n budgetplafond. Zij wijzen op de keerzijde van het invoeren van een limiet. Het zal een grote ontslaggolf teweeg kunnen brengen zo waarschuwen de teams.

Liberty Media houdt vooralsnog vast aan het budgetlimiet en stelde een plafond voor van 150 miljoen dollar. In Mexico bogen de teams zich over dit voorstel en kwamen gezamenlijk tot een tegenbod: 175 miljoen dollar. Het is nu wachten op het antwoord van Liberty Media. Houdt de Formule 1-eigenaar de poot stijf of geeft het alsnog toe aan de wensen van de teams?

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden