Tech3 na dit seizoen geen Yamaha-satellietteam meer

180222_Tech3_Yamaha

Het Franse MotoGP-team Tech3 is vanaf volgend seizoen geen satellietteam meer van Yamaha. Na een samenwerking van twintig jaar kiest Tech3-teambaas Hervé Poncharal voor een andere partner. Welke dat is, werd nog niet bekend gemaakt. Tech3 rijdt dit seizoen in de MotoGP met Johann Zarco en Hafizh Syahrin.

Het vertrek van Tech3 bij Yamaha maakt de weg vrij voor Valentino Rossi om met een eigen Sky VR46-team in de MotoGP te komen. Rossi heeft al teams in de Moto2 en Moto3 en er is al langer sprake van dat hij ook graag in de MotoGP zou willen uitkomen met een eigen team. Een samenwerking met Yamaha ligt het meest voor de hand, maar die mogelijkheid was er niet, omdat contracten vastliggen en Yamaha niet met meer dan vier machines (twee in het officiële fabrieksteam waarvoor Rossi in elk geval dit jaar nog uitkomt als coureur, en twee bij het satellietteam) op de grid kan en wil brengen.

Opvallend genoeg werd gisteren juist bekend gemaakt dat Pecco Bagnaia – een van de grootste talenten uit de Sky VR46-stal – voor 2019 en 2020 een contract heeft getekend bij Pramac Ducati in de MotoGP. Bagnaia komt dit seizoen nog uit in de Moto2.

Wat de scheiding van Tech3 en Yamaha voor consequenties heeft voor bijvoorbeeld Johann Zarco en voor het Moto2-team van Tech3, met Bo Bendsneyder als coureur, is nog niet duidelijk. Als Valentino Rossi, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt, inderdaad met een eigen team komt, zou het kunnen betekenen dat Zarco doorschuift naar het officiële fabrieksteam. In de preseason-tests in Maleisië en Thailand presteerde Zarco aanzienlijk beter dan de fabrieksrijders Rossi en Viñales.

Een andere mogelijkheid is dat Zarco het paradepaardje wordt voor de nieuwe partner van Tech3. KTM lijkt de meest voor de hand liggende kandidaat in die lijn.

Foto: Monster Tech3 Yamaha

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen