Technisch directeur Honda tevreden over nieuwe motor

SI202104300802_hires_jpeg_24bit_rgb

Honda kijkt zeer tevreden terug op de vrijdag in Frankrijk. Dat laat technisch directeur Toyoharu Tanabe in een persbericht weten. Max Verstappen, Sergio Pérez en Pierre Gasly zijn met een nieuwe motor aan de start van het Formule 1-weekend verschenen op Paul Ricard. Yuki Tsunoda kreeg na zijn crash in Imola al een tweede motor en moet het daar nog even mee doen. 

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Spanje rijdt de Formule 1 weer op een permanent circuit, na de races op de stratencircuits van Monaco en Bakoe. “We hadden mooi weer met relatief hoge lucht- en baantemperaturen tijdens de sessies, met name in de namiddag”, blikt Tanabe terug in een persbericht. We hadden de hele dag geen grote problemen met het doorlopen van het basisprogramma en de functietests voor de nieuwe motor, naast het gebruikelijke werk van het verzamelen van gegevens.aldus de technisch directeur van Honda Racing.

'Veld zal heel dichtbij zitten'

Verstappen reed de snelste tijd in de tweede vrije training. Pérez werd vierde in VT1, maar moest het in VT2 met slechts de twaalfde tijd doen. Gasly werd zevende en Tsunoda dertiende. “Het ziet ernaar uit dat de rest van het veld heel dichtbij zal zitten. In deze situatie kunnen kleine verschillen uiteindelijk een groot verschil blijken voor het eindresultaat, dus we zullen met onze beide teams veel aandacht besteden aan de kleinste details om onze motor-prestaties voor de kwalificatie en de race te optimaliseren.”

Lees ook: Max Verstappen sluit VT2 GP van Frankrijk als snelste af

Lees ook: Nieuwe Honda-motoren voor Verstappen, Pérez en Gasly

Lees ook: Top & Flop: VT1 en VT2 GP van Frankrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden