Technische topman Alessi ruilt Red Bull in voor Aston Martin

GP2108_110222_MS23266

Andrew Alessi, nu nog werkzaam bij Red Bull, wordt de nieuwe chef technische operaties van Aston Martin. Dit is al de tweede keer in korte tijd dat een medewerker van Red Bull Racing de overstap maakt naar Aston Martin.

Vanaf 1 juli treedt Alessi in dienst bij Aston Martin. Hij heeft meerdere jaren ervaring bij het team van Red Bull opgebouwd. Eind juni werd bekend dat Dan Fallows de overstap maakte van Red Bull naar Aston Martin om daar technisch directeur te worden. Daarnaast werd Luca Furbatto eerder al bevestigd als de nieuwe engineering director van Aston Martin. Hij kwam over van Alfa Romeo.

Lees ook: Hoofd aerodynamica Red Bull stapt over naar Aston Martin

Sebastian Vettel / Aston Martin F1 / Grand Prix Frankrijk
Foto: Aston Martin F1

Alessi is verheugd om zich aan te sluiten bij het team van Aston Martin. "Net als iedereen in en rondom de Formule 1 ben ik onder de indruk van de duidelijke ambitie van het team waar ik me bij aansluit", vertelt Alessi. "Ik kijk er heel erg naar uit om samen te werken met Otmar Szafnauer evenals met het senior management team."

Verschillende aanwinsten

"Eerder al kondigden we Luca Furbatto aan als onze nieuwe engineering director", zegt Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer. "Eind juni werd ook de komst van Dan Fallows als onze nieuwe technische directeur bevestigd."

"Dit jaar zeiden we vaak: 'Dit team heeft altijd boven zijn niveau gepresteerd. Nu heeft het de kracht om harder zijn slag te slaan.' Dat is absoluut waar. De expertise en ervaring van nieuwe aanwinsten als Luca, Dan en Andrew vertegenwoordigen het bewijs dat we bouwen aan technische kracht in de diepte die we nodig hebben om die hardere slag te slaan", besluit Szafnauer.

https://twitter.com/AstonMartinF1/status/1410524559120506888?s=20

Lees ook: Formule 1-coureur Daniel Ricciardo (32) jarig

Lees ook: 'Aston Martin, Alpine en McLaren in problemen met koppeling'

Lees ook: Bleekemolen: "Alleen met regen heeft Hamilton kans op winst"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden