Tegenslag voor Red Bull-Honda bij ontwikkeling krachtbron

AP-1VG7YWPN91W11_news

De samensmelting van Honda en Red Bull Racing loopt nog niet echt van een leien dakje, ondanks dat het management van de Engels-Oostenrijkse stal alles doet om mooi weer te spelen zouden er volgens Auto Bild achter de schermen spanningen zijn.

Het Duitse blad meldt dat door ingrijpen van Red Bull de samenwerking tussen Honda enerzijds en het Oostenrijkse bedrijf AVL anderzijds is stopgezet. AVL is wereldwijd een van de grootste spelers op het gebied van de ontwikkeling van hybride aandrijfsystemen. Onenigheid tussen ingenieurs van AVL en Honda zou aan de breuk ten grondslag liggen. Opmerkelijk genoeg zou in het verleden Ferrari om dezelfde reden zijn gestopt om met AVL samen te werken. Red Bull-adviseur Helmut Marko bevestigt het einde van de samenwerking: "We hebben passende maatregelen genomen om het probleem op te lossen", aldus de oud-coureur.

Vibraties

Een grotere uitdaging vormen de vibraties in de Honda-motor. Bij hoge snelheden zou de krachtbron zo ernstig trillen dat het maximale aantal pk’s niet benut zou kunnen worden. Om deze tegenslag op te lossen had Red Bull de Zwitserse ingenieur Mario Illien ingehuurd, maar ook die kon geen oplossing vinden en dus is ook hij aan de kant geschoven. Red Bull gaat de problemen nu zelf proberen op te lossen. Volgens Marko is er geen vuiltje aan de lucht, Honda zou Renault al hebben ingehaald en komend jaar alleen maar beter wordt: "Max Verstappen krijgt alles wat hij nodig heeft. Aan hem zal het niet liggen hij wordt alleen maar beter. Er lijkt voor hem geen limiet te zijn", aldus de Oostenrijker in Auto Bild.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden