Norris heeft begrip voor waarschuwing stewards

2020AbuDhabiGrandPrixSaturday_GP2017_125203_1ST6133

Lando Norris heeft begrip voor de waarschuwing die hij kreeg toen hij een inhaalpoging van Carlos Sainz wilde verdedigen. "Ik wilde voor mijn racelijn gaan, maar ik bewoog een beetje veel. Het mag niet, dus de waarschuwing was terecht", aldus een teleurgestelde Norris tegenover Grand Prix Radio

Het was niet het beste weekend voor Lando Norris tijdens de Grand Prix van Spanje. De Brit moest in de kwalificatie genoegen nemen met de negende plek terwijl hij zijn teamgenoot Ricciardo naar P7 zag rijden. Ook tijdens de race kon Norris geen grote rol van betekenis spelen.

2021EmiliaRomagnaGrandPrixSaturdayGP2102_115500_2ST2782-700x467
Foto: McLaren

"Ik heb een plekje gewonnen", zegt de coureur van McLaren. Alsof het nog niet erg genoeg was kreeg de Brit ook nog een waarschuwing aan zijn broek toen zijn oud teamgenoot Carlos Sainz hem wilde inhalen en hij tevergeefs de actie probeerde te verdedigen. "Het was niet mijn bedoeling om iets ergs te doen of om agressief te zijn. Maar het mag niet, dus de waarschuwing is terecht. Ik heb verder niks te zeggen".

Norris zakt na deze race een plek in het WK-klassement. Hij stond op de derde plek, maar is nu ingehaald door Mercedes-coureur Valtteri Bottas. Het verschil tussen de twee is zes punten.

Lees ook: Pierre Gasly: “Verpestte mijn race met domme eigen fout”

Lees ook: Hamilton wint GP van Spanje, Verstappen tweede

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden