Teleurgestelde Verstappen reed volledige race met schade

AP-1V5FE74TN1W11_news

Al voor zijn spin tijdens de Grand Prix van Australië had Max Verstappen schade aan zijn RB14. Dat zegt de Nederlander in gesprek met pitreporter Jack Plooij.

"We hebben geen idee hoe het kan, maar er zijn dingen afgebroken aan de auto", aldus Verstappen. "Dat was al voor de spin het geval. Ook tijdens de pitstop zag het team schade. Ik merkte het toen ik achter Kevin Magnussen zat en opeens veel last van overstuur kreeg."

Ondanks dat Verstappen bij de start zijn vierde positie verloor aan de Haas-coureur kwam hij 'lekker weg'. "Maar toen werd ik in een hoek geduwd en kwam Magnussen voorbij. Dat kan gebeuren."

De Red Bull-coureur kwam na de pitstops achter Fernando Alonso terecht. Hoewel Verstappen de Spanjaard goed bij kon houden, kwam hij niet in de gelegenheid om hem te passeren. "Je kan hier gewoon niet inhalen, ook al ben je anderhalve seconde sneller. Je hebt geen schijn van kans. Op het eind mocht ik nog wel de motor opendraaien, maar al had ik 40 pk meer gehad, dan was het waarschijnlijk nog niet gelukt."

Verstappen besluit: "Helaas horen dit soort wedstrijden er ook bij. Op naar de volgende."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen