Teleurstellende race voor AlphaTauri door problemen

SI202109100492_hires_jpeg_24bit_rgb

AlphaTauri kende een slecht weekend in Italië. Bij Pierre Gasly ging het op zaterdag tijdens de sprintkwalificatie al mis. Tijdens de Grand Prix wist de Fransman het tij niet meer te keren. Er waren problemen met zijn bolide waardoor hij vlak na de start uitviel. Ook zijn teamgenoot, Yuki Tsunoda, kende problemen. De Japanner kon daardoor niet eens aan de start van de race verschijnen.

Gasly kende een ongelukkige zaterdag in Italië. De AlphaTauri-coureur reed vlak na de start van de sprintkwalificatie tegen de achterkant van de bolide van Daniel Ricciardo. De tik was niet hard, maar de impact was groot genoeg om de voorvleugel van de bolide van Gasly te doen afbreken. Als gevolg daarvan schoot de Fransman van de baan af de bandenstapels in. De grand prix zou hij dan ook vanuit de pitlane starten, maar meteen in de opwarmrondes voelde Gasly al dat er iets niet goed was.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Monza / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

"Ik voelde dat de auto niet goed reageerde en kwam wat problemen tegen die het team voor de start van de race op probeerde te lossen. Dat lukte niet dus we moesten de auto stoppen", legt Gasly uit tegenover Ziggo Sport. Wat er precies aan de hand is, weet de AlphaTauri-coureur nog niet. "De auto reageerde niet goed bij het remmen en het gas geven. Ook de koppeling voelde niet helemaal goed."

Technisch probleem voor Tsunoda

Teamgenoot Tsunoda kende ook een moeizame zondag op het circuit van Monza. De Japanner viel namelijk al noodgedwongen uit voor de start van de race. "Tijdens de ronde onderweg naar de grid ontdekten we een technisch probleem bij de auto", legt Tsunoda uit. We hebben de auto naar de pitbox gebracht in de hoop dat we het probleem nog op konden lossen, maar dat lukte niet." Wat het probleem precies is, kon de AlphaTauri-coureur niet vertellen.

Lees ook: Ricciardo: “Had gevoel dat er iets goeds aan zat te komen”

Lees ook: Verstappen: “Hamilton kneep me in bocht 1 al af”

Lees ook: BREAKING: Gridstraf voor Verstappen na crash met Hamilton

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden