Ten Voorde pakt leiding in het Porsche Supercup-kampioenschap

400019600787_312365

Met nog slechts twee raceweekenden te gaan, heeft Porsche Supercup-coureur Larry ten Voorde in Spanje cruciale punten gepakt. De Nederlander won de race en nam daarmee de leiding in het kampioenschap over van Pereira. "De auto voelt goed, het team heeft een megajob gedaan en we kijken uit naar de volgende", vertelt Ten Voorde aan Grand Prix Radio.

"Na een hele goede reeks op Silverstone hebben we de reeks goed door kunnen zetten op Barcelona", stelt Ten Voorde. "De auto voelde weer goed aan en we waren de snelste in de training. Pole position gepakt tijdens de kwalificatie terwijl dat niet zonder slag of stoot ging. Zo gingen we de race in wat eigenlijk een knotsgekke race was."

Ten Voorde had het niet beter kunnen omschrijven, want knotsgek was het zeker! Met een grote startcrash die een code rood tot gevolg had, kwam de race al snel tot stilstand. Voor de Nederlander kwam de herstart op de grid goed uit. "De eerste start was niet goed. De tweede start heb ik goed kunnen verbeteren en zo vanaf plek twee de eerste plek weer terug kunnen pakken. Verder heb ik de race goed kunnen controleren en kon ik in het begin goed wegrijden. Aan het einde had ik een kleine dropoff, dus het was nog even billen knijpen in de laatste ronde."

Leider in het kampioenschap

Met deze mooie overwinning pakt Ten Voorde de leiding in het kampioenschap over van Pereira. En dat met nog maag twee races te gaan: Spa en Monza. "Natuurlijk niet alleen geweldig om hier te winnen op het circuit van Barcelona, waar veel Nederlandse succes historie is, maar daarbij nu ook leider in het kampioenschap. Nog maar twee races te gaan: Spa en Monza. De auto voelt goed, het team heeft een megajob gedaan en we kijken uit naar de volgende."

De hele update van Larry ten Voorde hoor je op Grand Prix Radio.

Lees ook: Van Splunteren: “Gevochten om de andere rookies voor te blijven”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden