Ten Voorde wint virtueel Porsche Supercup-kampioenschap

800_25larrytenvoorde

Larry ten Voorde is eerste geworden in de Porsche Supercup Virtual Edition. Vanmiddag werden de laatste races op het circuit van Monza verreden. Voor Ten Voorde, die voorafgaand aan de laatste races slechts twee punten achterstand had op de nummer één, verliepen de races goed.

Ten Voorde startte de eerste van de twee races vanaf de tweede plek achter zijn grote concurrent Ayhancan Güven. Bij de start nam Güven de binnenste lijn om zich zo te verdedigen tegen Ten Voorde, die meteen probeerde ernaast te komen. De rijders maakten contact en Ten Voorde bleef achter Güven.

De rest van de race was zenuwslopend met Güven en Ten Voorde die elkaar keer op keer in probeerden te halen tot Güven vlak voor het einde van de race een fout maakte. Hij viel daardoor terug naar de vierde plek waar hij ook finishte. Ten Voorde won de race en schoof daardoor op naar de eerste plek in het kampioenschap.

Tweede race

Ten Voorde startte de tweede race vanaf poleposition. Zijn grote concurrent, Güven, startte vanaf de vierde plek. Güven had een slechte start en raakte in de problemen waardoor hij veel plekken terugviel. Uiteindelijk wist hij zich terug te vechten naar de tweede plek achter Ten Voorde. De Nederlander wist het gat tussen hem en Güven echter rond de 5 seconden te houden waardoor Güven niet in de positie kwam om hem in te halen. Ten Voorde kwam als eerste over de finish en wint daarmee de Porsche Supercup Virtual Edition.

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden