Keulen krijgt tentoonstelling over carrière Michael Schumacher

Merc_2

In april 2018 zal er een tentoonstelling geopend worden die de carrière van Michael Schumacher belicht. De zevenvoudig wereldkampioen nam in 2012 afscheid van de Formule 1. Ruim een jaar later raakte hij betrokken bij een noodlottig ski-ongeluk die zijn leven veranderde. De tentoonstelling zal worden gehouden op de voormalige luchthaven Butzweilerhof in Keulen.

Bezoekers kunnen racewagens en memorabilia bewonderen uit Schumachers legendarische loopbaan. Zo zal de Mercedes WO3 te zien zijn, de laatste bolide waar de Duitser in reed.

Merc_1-700x467
Schumacher in de F1 W03 tijdens zijn laatste seizoen Formule 1 (c) Mercedes AMG PEtronas

Schumacher's loopbaan in de Formule 1 begon met een opzienbarend debuut in Spa voor Jordan in 1991, gevolgd door een spraakmakende overstap naar Benetton, de race daarop. Bij Benetton werd de Duitser twee keer wereldkampoen. In 1996 maakte Schumacher de overstap naar Ferrari waar hij nog eens vijf wereldtitels won. Naast wagens zullen ook trofeeën en race-overalls te bezichtigen zijn.

Schumacher, over wiens conditie tot op heden bij het grote publiek niets bekend is, nam eind 2006 voor het eerst afscheid van de Formule 1. Hij keerde drie jaar later terug bij Mercedes, waar hij teamgenoot werd van regerend wereldkampioen Nico Rosberg.

Momenteel is er ook in het Duitse Marburg al een tentoonstelling over Schumacher. Over de komende expositie is niet veel bekend, maar op de donderdag voor de Belgische Grand Prix zullen zijn manager Sabine Kehm en de burgemeester van Keulen, Henriette Reker, een gezamenlijke persconferentie geven over de tentoonstelling die ‘Motorworld Cologne’ zal gaan heten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen