Terugblik Mercedes: Goed gepresteerd of teleurstellend seizoen?

door Tim Koenders
Premium update
George Russell Mercedes-auto GP Abu Dhabi
Premium update

Het Formule 1-seizoen van 2023 zit erop een daarom kijken we terug op het seizoen van Mercedes. Het was een seizoen met ups en downs. De auto was niet goed genoeg om te vechten voor de overwinningen maar toch eindigde het team als tweede in het constructeurskampioenschap. Grand Prix Radio kijkt terug op het seizoen van Mercedes.

Voor Mercedes was het een wisselvallig seizoen met weinig échte hoogtepunten maar ook weinig échte dieptepunten. Het topteam hoopte natuurlijk te kunnen strijden om de overwinningen en de kampioenschappen. Dat is in 2023 niet gelukt. Vanaf 2012 wist het team ieder jaar minimaal één Grand Prix te winnen. In 2023 kwam er aan deze reeks een einde. De laatste overwinning van het team van Mercedes was van George Russell tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2022.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden