Terugblik seizoen Aston Martin: Teleurstelling of trots?

door Nick Steenhuis
Premium update
Stroll en Alonso rijden achter elkaar tijdens GP Oostenrijk
Premium update

Aston Martin leek mee te doen om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, maar moest na een mindere tweede seizoenshelft genoegen nemen met P5. Kan het Britse team terugkijken op een sterk seizoen of is het resultaat toch teleurstellend te noemen? Grand Prix Radio zet het seizoen van het Britse team op een rijtje.

Er is behoorlijk wat veranderd bij het ambitieuze Aston Martin voorafgaand aan het Formule 1-seizoen 2023. Zo nam Fernando Alonso het zitje van Vettel over, die met F1-pensioen ging. Daarnaast werd de AMR23 de eerste Aston Martin-bolide die onder het bewind van de van Red Bull overgekomen technisch directeur Dan Fallows werd ontwikkeld. Ten slotte heeft eigenaar Lawrence Stroll veel geld in het team gepompt. Hiermee hoopt het Britse team de stap richting de top van de Formule 1 te zetten.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden