@markoartistf1

Op de zevende dag van de wintertests zat het venijn 'm in het staartje. Waar in de ochtend alles voorspoedig verliep, daar werd de test na de lunch maar liefst drie keer stilgelegd: twee keer stond er een auto stil op de baan en eenmaal als gevolg van een - zware -crash.

De dag begon eigenlijk vrij rustig: de teams richtten zich vooral op het simuleren van races, wat betekent dat de coureurs ronde na ronde doorbrachten in de auto. Uit de pitsstraat was de hele dag was het geratel van de wheel guns te horen: pitcrews die aan het oefenen waren.

Waar alles in ochtend nog pais en vree leek en Charles Leclerc de snelste tijd van de hele testweek naar 1:16,231 bracht daar verliep de dag na de lunch hectisch.

Problemen met uitlaat Haas

Het begon er al mee dat Haas-coureur Romain Grosjean niet naar buiten kon. Zijn VF19 kampte met een technisch probleem aan de uitlaat. De Fransman kon uiteindelijk pas om 17:30 uur naar buiten voor uiteindelijk 16 rondjes.

Zware crash Pierre Gasly

Om 15:20 uur ging het goed mis voor Piere Gasly. De Red Bull-coureur klapte in Bocht 9 van de baan en kwam hard in aanraking met de Tecpro barrier. Gasly was ongedeerd, maar de RB15 zag er gehavend uit. Red Bull kwam vandaag niet verder in actie.

@markoartistf1
(c) @markoartistf1

Op het moment van schrijven is nog niet duidelijk of de auto morgen genoeg gerepareerd is om Max Verstappen tracktijd te geven.

Stroll en Leclerc veroorzaken code rood 2 en 3

Niet veel later was het de beurt aan Lance Stroll om het zaakje stil te leggen. De Canadees van Racing Point stond kort stil in Bocht 9, met technisch malheur. En vlak voor het einde van de dag zette ook Leclerc zijn auto nog even stil. Ook dit oponthoud duurde maar kort en uiteindelijk kon er nog twintig minuten worden getest.

De 'uitslag' van de zevende testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya:

Alles wat je moet weten over de testweken in Barcelona hoor je in de podcast:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen