Testen van medewerkers tijdens raceweekend 'moeilijk en duur'

GBR_Sun_The_Wing_1362

Het plan om iedereen die in de paddock komt te testen op het coronavirus tijdens een Grand Prix-weekend, is duur en ingewikkeld voor de Formule 1. Dat zegt Stuart Pringle, circuitdirecteur van Silverstone.

Al zou een race zonder publiek georganiseerd worden, dan nog lopen er zo'n 1000 mensen rond die allemaal getest moeten worden. Voor die mensen moeten tests ingekocht worden, maar de aanschaf mag niet ten koste gaan van de testcapaciteit van de overheid. Andere leveranciers zullen dus gevonden moeten worden.

"De F1 is inderdaad van plan om een soort testregime in te stellen", zegt Pringle in gesprek met The Guardian. "Het lijkt noodzakelijk, maar het zal niet gemakkelijk of goedkoop zijn. De F1 wil zeker zijn dat iedereen in de paddock negatief test op het virus."

Eerder vandaag sprak de teambaas van Red Bull Christian Horner nog de verwachting uit dat het plan om iedereen te laten testen, wel eens overgenomen kan worden door andere circuits. In ieder geval verwacht hij dat er hoe dan ook geracet kan en gaat worden dit jaar.

Pringle is over het doorgaan van de race in Engeland ook niet overtuigd. Volgens hem is het nog steeds afhankelijk van hoe het virus zich verspreidt en versoepelingen van overheidsmaatregelen. Mocht op korte termijn pas bekend worden dat de race doorgaat, dan is de circuitdirecteur wel vol vertrouwen dat ze een race kunnen organiseren.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden