Théo Pourchaire wint eerste Formule 2-sprintrace Monza

01-Theo-Pourchaire-ART-Grand-Prix-C-Formula-Motorsport-Limtied

Théo Pourchaire heeft op indrukwekkende wijze de eerste sprintrace van de Formule 2 op Monza gewonnen. De jonge Fransman kwam ruim voor Guanyu Zhou over de streep. Christian Lundgaard werd dankzij een straf voor Robert Shwartzman derde. 

De 18-jarige Pourchaire begon vanaf de tweede startrij, vanaf de vierde stek, achter Dan Ticktum, Jüri Vips en polesitter David Beckmann. Vips kwam goed van zijn plek en nam door de eerste chicane de leiding over van Beckmann. Voor Ticktum zat het er na twee ronden al op. Pourchaire zette in de eerste bocht een inhaalactie in, waardoor de Brit wijd moest. Bij het terugkomen op de baan werd Ticktum aangetikt door Felipe Drugovich en zat zijn race erop.

Theo Pourchaire / ART / Italië / Monza / 2021 / Formule 2
Foto: FIA Formula 2 (Dan Istitene - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Dominant

Toen de safety car weer naar binnen kwam, ging Pourchaire op jacht naar Beckmann en Vips. Beckmann verremde zich waardoor de coureur van ART de tweede plek overnam. Pourchaire leek veel meer pace te hebben dan Vips en het duurde niet lang voordat hij een eerste inhaalpoging kon doen om de leiding over te nemen. Met hulp van DRS dook het talent van Sauber aan de binnenkant van Vips en keek niet meer achterom.

De banden van Vips waren op en de coureur werd door de naderende Zhou in een fout gedrukt. Vips blokkeerde stevig, moest rechtdoor en verloor een aantal plekken. Shwartzman reed over de streep van de pit-exit en kreeg daarvoor een tijdstraf van vijf seconden. De Rus kwam als derde over de streep, maar raakte die plek kwijt aan Lundgaard, die vanaf de negentiende plek moest beginnen.

Zaterdagmiddag volgt de tweede sprintrace van de Formule 2 op het circuit van Monza.

Theo Pourchaire / Guanyu Zhou / Christian Lundgaard / Italië / Monza / 2021 / Formule 2
Foto: FIA Formula 2 (Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Lees ook: Théo Pourchaire promoveert met ART Grand Prix naar F2

Lees ook: Verstappen tevreden met tweede startij sprintkwalificatie

Lees ook: Lewis Hamilton na kwalificatie Monza: “Elk punt telt"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen