Tien plaatsen gridstraf Hamilton na wisselen verbrandingsmotor

M283215

Nadat Max Verstappen al een motorwissel heeft uitgevoerd in Rusland is nu zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton aan de beurt. De Brit neemt tien plaatsen gridstraf voor lief en start de Grand Prix van Turkije in ieder geval niet bij de eerste tien.

De motorwissel van Lewis Hamilton zat er al een tijd aan te komen. Tijdens de eerste vrije training in Turkije werd bekendgemaakt dat de Brit officieel een nieuwe verbrandingsmotor heeft laten installeren in zijn Mercedes W12. De Mercedes-coureur krijgt daar een gridstraf van tien plekken voor.

Gridstraf

Of Mercedes nog meer onderdelen aan de motor wil vervangen is nog niet duidelijk. De verbrandingsmotor is slechts één van de delen van de zeer complexe motoren. De kans bestaat, mocht Mercedes nog meer onderdelen van de motor willen vervangen, dat Hamilton nog een aantal plekken straf erbij krijgt. Voorlopig is dit echter nog niet aan de orde.

M283555-700x467
Foto: Mercedes AMG F1 (Sebastian Kawka)

Titelstrijd

Het is al de vierde motor voor de kersverse racewinnaar van het team van Mercedes, die twee weken geleden zijn honderdste race wist te winnen in Rusland. Hiermee komt hij gelijk met het aantal motorwissels dat Verstappen tot op heden achter zijn naam heeft staan. Gaat deze motorwissel voor Lewis Hamilton gevolgen hebben voor de titelstrijd met de Nederlander of weet het team van Mercedes zich, net als Verstappen afgelopen race, te herpakken en richting een top drie finish te rijden in Turkije?

Lees meer: Hamilton snelste tijdens VT1 GP Turkije

Lees meer: Stem op F1 aan Tafel in Dutch Podcast Awards

Lees meer: Sainz krijgt gridstraf in Turkije wegens motorwissel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden