AP-1VC9A51RN1W11_news

Daniel Ricciardo werd gisteren de glorieuze winnaar van de 15de Grand Prix van China. De Red Bull-coureur startte vanaf de zesde plaatse en wist zich in een tumultueus verlopen race naar voren te knokken.

De overwinning kon voor de Australiër op geen beter moment komen. De 28-jarige coureur heeft een aflopende verbintenis bij Red Bull Racing. De onderhandelingen over een nieuw contract zijn nog niet begonnen, maar meerdere teams zijn geïnteresseerd in de diensten van de Australiër die de zege in Shanghai goed kan gebruiken bij nieuwe contractbesprekingen. Ricciardo zei er zelf enigszins gevat over dat "de overwinning zijn onderhandelingspositie geen schade had berokkend."

Nico Rosberg nam gisteren alvast een voorschot op de toekomst van Ricciardo. De oud-coureur en wereldkampioen adviseert de Australiër om bij Red Bull te vertrekken: "Als ik hem was dan zou ik naar Ferrari gaan. Die hebben op het moment de beste auto en hij weet dat hij Sebastian Vettel kan verslaan."

Ricciardo en Vettel waren in 2014 teamgenoten bij Red Bull: De Australiër won dat seizoen drie races en werd derde in het kampioenschap terwijl Vettel een bleek seizoen reed zonder overwinningen en een vijfde plaats in het WK.

Red Bull-teambaas Christian Horner wil Ricciardo graag voor zijn stal behouden: "Ik denk dat Daniel blij is met waar hij nu zit. Wanneer wij hem een auto kunnen blijven geven zoals tijdens deze race, waarom zou hij dan weg willen?"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden