SI202012130388_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen en Lewis Hamilton geven de fans een seizoen dat voor altijd  in de historie van de Formule 1 geschreven zal staan. Beide hebben 369.5 punten. De laatste grand prix van het jaar moet de titelstrijd gaan beslissen. Neemt Hamilton een recordaantal van acht wereldtitels mee naar huis of wordt Max Verstappen de allereerste Nederlandse wereldkampioen Formule 1 ooit? Mis niks van de historische Grand Prix van Abu Dhabi komend weekend en bekijk hieronder het tijdschema.

We kunnen ons allemaal nog wel het F1-seizoen van 2016 herinneren, waarin Hamilton een felle titelstrijd moest uitvechten met zijn teamgenoot Nico Rosberg. Ook in dat seizoen werd de titel pas vergeven tijdens de laatste grand prix van het jaar: Abu Dhabi. Voor het eerst in jaren wist een teamgenoot van Hamilton aan het langste eind te trekken en voor de neus van de Brit de wereldtitel te veroveren.

Mercedes heeft jarenlang op eenzame hoogte gestaan in de wereld van de Formule 1, maar we weten allemaal dat er één iemand is die, wanneer hij het juiste materiaal heeft, deze oppermachtige fabrikant uit Duitsland kan verslaan. Weet Max Verstappen net als afgelopen seizoen de race in Abu Dhabi te winnen?

SI202012130536_hires_jpeg_24bit_rgb-700x406
Foto: Red Bull content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Titelgevecht tot de laatste millimeter

De laatste drie races lijkt deze Duitse renstal weer de overhand te hebben op het Red Bull Racing-team en beide kopmannen van de teams gaan de laatste race in met een gelijke stand. Max Verstappen staat op negen overwinningen dit seizoen, één meer dan rivaal Lewis Hamilton. Echter heeft deze statistiek geen enkele waarde meer, want wie in het laatste raceweekend hoger eindigt in de klasseringen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, wint de titel.

Natuurlijk willen wij als ultieme racefans niks missen van het spektakelstuk. De veteraan tegen de jonge uitdager. De koning tegen de prins. Lewis Hamilton tegen Max Verstappen. Lees hieronder het tijdschema en mis niks!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Tijdschema Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 10 december
Eerste vrije training (VT1); 10.30 uur - 11.30 uur
Tweede vrije training (VT2); 14.00 uur - 15.00 uur
Zaterdag 11 december
Derde vrije training (VT3); 11.00 uur - 12.00 uur
Kwalificatie; 14.00 uur - 15.00 uur
Zondag 12 december
Race; 14.00 uur - 16.00 uur

Ook dit weekend zal Grand Prix Radio ervoor zorgen dat je géén enkel moment mist. Het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race is live te beluisteren via onze website en de Grand Prix Radio app. Daarnaast worden er liveblogs bijgehouden van alle momenten wanneer de coureurs in actie komen.

Lees meer: Verstappen krijgt tien seconden tijdstraf na afloop race Saoedi-Arabië

Lees meer: Kritiek op Mercedes na omstreden sponsordeal

Lees meer: Max Verstappen: “Ze verdienen niet één woord uit mijn mond”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden