Tijdschema voor de Grand Prix van Italië

monzafriday10

Deze week strijkt het Formule 1-circus neer in Monza voor de Grand Prix van Italië. Op het Autodromo Nazionale Monza gaan de coureurs de strijd met elkaar aan. Wie gaat er met de winst vandoor? Om ervoor te zorgen dat jij als echte racefan niks mist, heeft Grand Prix Radio alle belangrijke tijden voor je op een rijtje gezet!

De Grand Prix van Nederland is nog maar net geweest, maar het is alweer tijd voor de Grand Prix van Italië. Max Verstappen heeft de leiding in het wereldkampioenschap overgenomen van Lewis Hamilton en wil zijn voorsprong natuurlijk uitbreiden. Na tegenvallende resultaten zal Sergio Pérez ook weer willen laten zien wat hij in zijn mars heeft. De Grand Prix van Italië mag dan vaak een van de kortste races zijn, maar de race zit wel altijd vol met actie. Denk maar eens terug aan vorig jaar toen Pierre Gasly op bizarre wijze de grand prix wist te winnen.

Ook keert in Monza de sprintkwalificatie terug. We zullen dus een ander format hebben dan normaal. De 'normale' kwalificatie zal de opstelling van de sprintkwalificatie bepalen. De uitslag van deze kwalificatie bepaalt vervolgens de startopstelling van de race.

Tijdschema Grand Prix van Italië:

Vrijdag 10 september
Eerste vrije training (VT1); 14.30 uur – 15.30 uur
Kwalificatie; 18.00 uur - 19.00 uur

Zaterdag 11 september
Tweede vrije training (VT2); 12.00 uur – 13.00 uur
Sprintkwalificatie; 16.30 uur – 17.00 uur

Zondag 12 september
Race; 15.00 uur

Gedurende het grand prix-weekend is tijdens de kwalificatie, sprintkwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio. Ook houden we je via de site op de hoogte van alle actie op het circuit!

Lees ook: Pierre Gasly: “Auto was fantastisch, heb genoten!”

Lees ook: Carlos Sainz: “Coureurs zijn goed, monteurs zijn legendes”

Lees ook: Ricciardo: “Andere circuits kunnen van Zandvoort leren”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden