Tijdschema Grand Prix van Monaco

door Julia Onclin
02-monaco-thursday2-820058

Deze week strijkt het Formule 1-circus neer in het prachtige Monte Carlo voor de Grand Prix van Monaco. Op het stratencircuit gaan de coureurs de strijd met elkaar aan. Wie gaat er met de winst vandoor? Om ervoor te zorgen dat jij als echte racefan niks mist, heeft Grand Prix Radio alle belangrijke tijden voor je op een rijtje gezet!

De Grand Prix van Monaco is er een die al jaren te vinden is op de kalender. Deze race staat vooral bekend om de vele beroemdheden die afreizen naar het prinsdom of vanaf hun luxe jachten de race te volgen. De grote vraag dit jaar is natuurlijk of Max Verstappen hier het gevecht met de Mercedessen wel kan winnen. Het circuit werd altijd gezien als een baan die Red Bull erg goed ligt, maar nu de verschillen minimaal zijn is het afwachten wat de teams gaan laten zien.

1920x1080-Grand-Prix-van-Monaco-2019-700x394
(c) Red Bull Content Pool

Het is komend weekend oppassen geblazen. De Grand Prix van Monaco heeft namelijk een andere opzet dan we gewend zijn. In Monaco worden VT1 en VT2 namelijk al op de donderdag verreden. Op vrijdag komt de Formule 1 helemaal niet in actie op het stratencircuit.

Tijdschema Grand Prix Monaco:

Donderdag 20 mei
Eerste vrije training (VT1); 11.30 uur – 12.30 uur
Tweede vrije training (VT2); 15.00 uur – 16.00 uur

Zaterdag 22 mei
Derde vrije training (VT3); 12.00 uur – 13.00 uur
Kwalificatie; 15.00 uur – 16.00 uur

Zondag 23 mei
Race; 15.00 uur

Gedurende ieder Grand Prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio. Ook houden we je via de website op de hoogte van het laatste nieuws.

Lees ook: Leclerc en Ferrari hopen op overwinningen komende races

Lees ook: Rinus van Kalmthout pakt eerste IndyCar overwinning

Lees ook: Officieel: Eerste sprint-kwalificatie op 17 juli

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen