170518_MotoGP_pc

De toestand van voormalig MotoGP-wereldkampioen Nicky Hayden is extreem kritiek. Volgens het gespecialiseerde traumacentrum Bufalini in Cesena, waar de Amerikaanse coureur in coma op de intensive care ligt, is er geen prognose te geven. Hayden werd gisteren tijdens een fietstocht in de buurt van Rimini geschept door een auto. Daarbij liep hij niet alleen diverse botbreuken op, maar ook ernstig hersenletsel. Haydens verloofde Jacky, zijn moeder en een van zijn broers zijn vandaag in Italië gearriveerd.

In de persconferentie voorafgaand aan de MotoGP van Frankrijk in Le Mans spraken zijn oud-collega’s uit de MotoGP de hoop uit dat het nog goed komt met Hayden. “Het ziet er niet goed uit en dat is moeilijk te bevatten”, sprak Valentino Rossi, die teamgenoot was van Hayden bij Honda en bij Ducati. “Nicky is een goede vriend, een goede coureur en een geweldig mens. We kunnen niets anders dan er het beste van hopen.”

https://www.facebook.com/MotoGP/videos/10155694661380769/

 

Marc Marquez was vorig jaar eenmalig de teamgenoot van Hayden, toen die in Australië de geblesseerde Dani Pedrosa verving. “Het is een bizar idee dat iemand die jarenlang wekelijks grote risico’s neemt op de motor, door zoiets – aangereden worden terwijl hij aan het fietsen was – in deze afschuwelijke situatie terecht is gekomen. Ik ken Nicky sinds ik in 2008 in de GP’s kwam en hij voor Honda reed. In Australië hebben we veel tijd samen doorgebracht. Het was geweldig. We hadden een groot feest en Nicky heeft wel tien keer gezegd dat hij naar bed ging, maar om zes uur ’s morgens zat hij er nog.”

GrandPrixRadio-verslaggeefster Natascha Kayser sprak een paar keer met Nicky Hayden, de motorcoureur die in kritieke toestand in het ziekenhuis in Cesena ligt. Kort voordat hij in 2006 wereldkampioen werd, verscheen dit interview in het Algemeen Dagblad.

https://www.grandprixradio.nl/2017/05/18/interview-nicky-hayden/

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen