Tom Coronel tevreden na eerste weekend in WTCR

door Coen Versteeg
17387a22acb2f8d6f5e01c3dc2500672

Het raceseizoen in de World Touring Car Cup is voor Tom Coronel prima verlopen. Hij finishte in de eerste races van het seizoen op de zevende en elfde plek. Exclusief voor Grand Prix Radio doet Tom Coronel zijn verhaal over het eerste raceweekend in de WTCR op de Nürburgring.

Het weekend begon voor Coronel met een tegenvaller. In de kwalificatie zette hij de elfde tijd neer op 0.002 seconde van de nummer tien. "Dat is zwaar balen", zegt Coronel, "want als ik tiende was geworden, was ik race één van pole gestart". Desondanks was Coronel tevreden met het resultaat. "Ik was wel de snelste en hoogst geklasseerde Audi", gaat hij verder.

Coronel had het naar zijn zin op de Nürburgring. "Het is het geilste circuit ter wereld. Er bestaat niets zoals dit." In de eerste race finishte hij zevende na een paar goede inhaalacties. De race werd gewonnen door Jean-Karl Vernay voor het team van Engstler Hyundai N Lique Moly Rt. Door die overwinning leidt hij de strijd om het kampioenschap.

Tom Coronel- WTCR 2021 - RACE OF GERMANY
Foto: TomCoronelRacing.nl / David Noels

Beste privateer

Coronel heeft ondanks een zevende plek toch een beker mee naar huis genomen. Hij was de beste privateer van race één. De tweede race verliep wat minder voor Coronel. De Nederlander schoot even van de baan af en eindigde als elfde. Monteiro won de tweede race. Hij staat nu tweede in het kampioenschap.

Coronel hoopt dat het aankomende race beter gaat. "De Audi was niet goed genoeg om op het podium te komen, maar ik hoop aankomende race op Zandvoort een beker te pakken", sluit Coronel af.

De hele update van Tom Coronel is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Lees ook: Dontje tevreden met derde plaats 24 uur van Nürburgring

Lees ook: Fernando Alonso tevreden met zesde plaats na sprint race

Lees ook: Max Koebolt: “Top-5 had er zeker ingezeten”

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden