Top 5: Meest memorabele Formule 1 persconferenties

door Sandra Douma
2019-British-Grand-Prix-70

Gedurende ieder Grand Prix-weekend zijn er verschillende persconferenties. Voor de coureurs is het vaak verplichte kost en ze worden vaak met dezelfde soort vragen geconfronteerd. Toch zijn er in de loop der jaren tijdens die persverplichtingen ook memorabele en grappige momenten geweest. Vandaag nemen we je mee in de top 5 meest memorabele Formule 1 persconferenties.

5: Woordspelingen worden Juan Pablo Montoya te veel in Australië in 2004

We beginnen met Juan Pablo Montoya. Tijdens een sponsorpersconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Australië in 2004 wordt de toenmalig Williams-coureur in de maling genomen door een tweetal comedians. Het wordt de Colombiaan uiteindelijk te veel en loopt weg uit de persconferentie. Bekijk het voorval hieronder:

4: Nico Rosberg heeft problemen met de microfoon in Duitsland in 2012

Voorafgaand aan de Grand Prix van Duitsland in 2012 lijkt Nico Rosberg wat problemen te hebben met de microfoon. Sebastian Vettel en Michael Schumacher zien hun kans om hun landgenoot hier even mee te pesten. Ook Mark Webber doet nog een duit in het zakje:

3: Watergevecht Mika Häkkinen en Eddie Irvine na de Canadese race van 1999

Na afloop van de race in Canada in 1999 heeft Eddie Irvine genoeg van het serieuze gedrag tijdens de persconferentie. Op het moment dat Mika Häkkinen de pers in zijn moedertaal te woord wil staan, besluit Irvine een handdoek richting de Fin te gooien. Winnaar Michael Schumacher probeert de twee nog uit elkaar te halen, maar dan vliegt ook het water over de tafel en is het hek van de dam:

2: Daniel Ricciardo en Lando Norris hebben een onderonsje in Silverstone 2019.

Een al merkwaardig gesprek tussen de heren Lewis Hamilton en Lando Norris over het groeien van een snor, loopt door een opmerking van Daniel Ricciardo uit de hand. Terwijl Hamilton rustig doorvertelt over de snor van Nigel Mansell, vraagt Ricciardo aan Norris of hij al haargroei op andere plekken van zijn lichaam heeft. Als de inmiddels McLaren-teamgenoten elkaar bij de volgende vraag aankijken kan Norris zijn lachen niet meer inhouden en rollen de tranen over de wangen van het lachen:

1: Langste vraag ooit op de donderdag in Abu Dhabi 2014

Met stip op nummer 1 staat een vraag van de inmiddels beruchte Duitse journalist Walter Koster van de Saarbrücker Zeitung. Hij stelde in 2014 in aanloop naar de Grand Prix van Abu Dhabi misschien wel de langst gestelde vraag ooit, ter vermaak van de zes aanwezige coureurs in de persconferentie.

Lees ook: De mediasessies van donderdag: wat hadden de coureurs te zeggen?
Lees ook: Vettel en Hamilton naast elkaar bij persconferentie FIA

door Sandra Douma

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden