5

Nagelbijtende fans thuis op de bank, de pitstopcrew die met samengeknepen billen in de garage zit te kijken en de teambaas die nog net zijn koptelefoon niet opvreet: een Formule 1 Grand Prix kan aardig zenuwslopend zijn. En als het dan tegenzit door toedoen van een andere coureur, kan dat net de druppel zijn die de emmer doet overlopen. In deze top 5 nemen we je mee in de wereld van ruziënde coureurs (die soms zelfs hun vuisten gebruiken).

5. Verstappen en Ocon

Op nummer vijf staat, hoe kan het ook anders, onze eigen Max Verstappen. Dat is niet omdat dit nou zo'n enorme ruzie was, maar wel omdat dit een incident is dat veel fans zich nog zo voor de geest kunnen halen. Verstappen reed in Brazilië 2018 op kop en zou de race gaan winnen. Hij lapte Ocon, maar de Fransman wilde zichzelf weer unlappen. Toen hij Verstappen voorbij wilde, raakte het tweetal elkaar. Weg eerste plek van Verstappen.

De Nederlander riep al via de boordradio dat het, voor het welzijn van Ocon, beter was als hij de Fransman na de race niet kon vinden. Eenmaal aangekomen bij de pits wist de Red Bull-coureur de Racing Point-coureur toch te vinden. Hij ging verhaal halen en Ocon leek dat best komisch te vinden. Er ontstond een klein duwpartijtje en Verstappen beende uiteindelijk woest weg.

;feature=emb_err_woyt

4. Vettel en Kvyat

De Chinese Grand Prix van 2016 was de race waar Daniil Kvyats bijnaam 'de Torpedo' geboren is. De Rus vloog volgens Sebastian Vettel als een gevaarlijke torpedo voorbij aan de binnenkant. Als gevolg daarvan kwam de Duitser klem te zitten en tikte hij zijn teamgenoot Kimi Raïkkönen van de baan.

Na de race ging Vettel verhaal halen. "Je vloog erin als een torpedo", stelde Vettel. Volgens Kvyat was dat echter niet het geval hij was naar eigen zeggen 'gewoon aan het racen'. Nico Rosberg, die ook in de cool down room (wat een toepasselijke naam) aanwezig was, drinkt lichtelijk ongemakkelijk wat water uit zijn flesje. Vanaf dat moment was het niet meer Daniil Kvyat, maar Daniil 'de Torpedo' Kvyat.

;ab_channel=KimiiCeMaNRaiKKoNeN

3. Magnussen en Hülkenberg

Een ruzie die niet mag ontbreken is die van Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg tijdens de Hongaarse Grand Prix van 2017. Tijdens de race dwong Magnussen Hülkenberg buiten de baan en daar was de Duitser alles behalve blij mee. Terwijl de Deen een interview staat te geven in het vierkantje komt de Duitser naar hem toe.

"Wederom, de meest onsportieve coureur", stelt Hülkenberg terwijl hij zijn duim naar Magnussen opsteekt. De Deen laat zich echter niet op zijn kop zitten en reageert met: "Suck my balls, honey." Uiteindelijk kreeg Hülkenberg echter gelijk. Magnussen kreeg na de race nog een straf van vijf seconden.

2. Alonso en Massa

Ook Fernando Alonso en Felipe Massa kregen het flink met elkaar aan de stok na afloop van de European Grand Prix 2007. De race was spannend en beide coureurs hadden gevochten met alles was ze in zich hadden. Op een gegeven moment was er zelfs even contact tussen Alonso en Massa, waar de Spanjaard de Braziliaan de schuld van gaf. Er ontstond een woordenwisseling en er werd over en weer met vingers gewezen.

;feature=emb_err_woyt

1. Piquet en Salazar

Op nummer één staat de ruzie tussen Nelson Piquet en Eliseo Salazar van de Duitse Grand Prix 1982. De Braziliaan was woedend toen Salazar hem, als achterligger, vanachter aantikte. Beide raakten naast de baan. Nelson was echter zo boos dat hij uitstapte en naar Salazar toe beende. De Braziliaan begon Salazar te slaan en te schoppen.

;feature=emb_title

Lees ook: Top 5: Beste races van Fernando Alonso

Lees ook: Top 5: Meest memorabele Formule 1 persconferenties

Lees ook: Top 5: Dit zijn de jongste Formule 1-coureurs aller tijden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden