Top & Flop: Grand Prix van Bahrein VT3 en kwalificatie

M261136

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Top & Flop zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de Top & Flop van VT3 en de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein, met onder andere de pole position van Max Verstappen, een sterke Pierre Gasly en een tegenvallende Sebastian Vettel. 

Top

1. Max Verstappen

Uiteraard bovenaan dit lijstje: Max Verstappen. Met een fenomenale ronde wist de Nederlander zijn RB16B bovenaan de tijdenlijst te zetten en mag hij de Grand Prix van Bahrein vanaf pole position starten. Verstappen wist een ruim gat te slaan naar Lewis Hamilton, die als tweede start. Het gat naar de Brit was maar liefst 0.388 seconden. Het is de vierde pole uit de F1-carrière van Max Verstappen.

2. Pierre Gasly

Iemand die ook een goede kwalificatie heeft gereden is Pierre Gasly. De Fransman kwalificeerde op een nette P5. Daarmee start hij de Grand Prix voor de McLarens en een Ferrari. In de eerste run van Q3 pakte Gasly zelfs nog even P3 af van Valtteri Bottas, maar in de tweede run wist de Fin zijn derde plek weer terug te pakken. Verder verloor Gasly nog één plekje aan Charles Leclerc. Teamgenoot Tsunoda kwam niet verder dan P13.

SI202103161067_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
(c) Red Bull Racing/Samo Vidic/Red Bull Content Pool

3. Daniel Ricciardo

Ook Daniel Ricciardo heeft een goede kwalificatie gereden. Ricciardo debuteerde bij het team van McLaren en wist meteen teamgenoot Lando Norris te verslaan. De Australiër start de Grand Prix op de derde startrij, naast Pierre Gasly, als zesde.

Flop

1. Sebastian Vettel

Sebastian Vettel had een teleurstellende kwalificatie. De Duitser kwam niet verder dan een achttiende plek. En dat terwijl teamgenoot Lance Stroll als tiende kwalificeerde. Vettel liet in een interview met Ziggo weten dat hij tijdens zijn eerste ronde een foutje maakte. Vervolgens kon hij zijn tweede ronde niet afmaken wegens een gele vlag die veroorzaakt werd door een spin van Nikita Mazepin.

2. Sergio Perez

De nieuwe teamgenoot van Max Verstappen had ook geen goede kwalificatie. Perez kwam niet verder dan Q2 en start de race vanaf de elfde plek. Het team van Red Bull nam de keuze om Perez te laten starten op de mediums, dit pakte niet goed uit. Perez leek in eerste instantie genoeg marge te hebben om door te gaan naar Q3, maar meerdere coureurs verbeterden hun tijd op de softs waardoor Perez in de eliminatie-zone belandde.

3. Nikita Mazepin

Als laatste in dit lijstje staat Nikita Mazepin. De Rus wil waarschijnlijk de zaterdag zo snel mogelijk vergeten. Tijdens de training spinde Mazepin al meerdere malen en ook tijdens de kwalificatie wist hij zijn bolide niet altijd op de baan te houden. Mazepin kwalificeerde als laatste op maar liefst 0.824 seconden van de nummer 19, zijn teamgenoot Mick Schumacher.

https://twitter.com/F1/status/1375827087899131910

Lees ook: Schumacher: “Voor 95 procent tevreden met mijn ronde”

Lees ook: Vettel ontdaan: “Niet onze fout dat we het niet gered hebben”

Lees ook: Bottas: “Samen kunnen we het Verstappen moeilijk maken”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden