SI202111210378_hires_jpeg_24bit_rgb

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Top & Flop zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de race voor de Grand Prix van Qatar met onder andere de inhaalrace van Sergio Pérez, de overwinning van Fernando Alonso en een middelmatige Valtteri Bottas.

Top

Fernando Alonso

Fernando Alonso reed een geweldige race naar het podium. De Spanjaard startte de race, na de gridstraffen van Max Verstappen en Valtteri Bottas, als derde en daar eindigde hij ook. De Alpine-coureur haalt hiermee cruciale punten binnen voor het team in het constructeurskampioenschap. Ook is het voor het eerst sinds 2014 dat Alonso op het podium stond. Een speciaal moment in de Formule 1.

Fernando Alonso / Alpine F1 / Qatar / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Sergio Pérez

Sergio Pérez startte na een slechte kwalificatie vanaf de elfde plek en zette meteen zijn inhaalrace in. De Mexicaan reed een enorm goede race die even leek te eindigen op het podium. Hij werd toch naar binnen gehaald met het oog op het gevaar van een lekke band. Daarna zette de Red Bull-coureur weer een aantal mooie inhaalacties neer om de vierde plaats binnen te slepen. Wegens zijn acties op de baan was Pérez met recht een top voor de raceliefhebber.

Max Verstappen

Max Verstappen kreeg voor de start van de race een vijf plekken gridstraf wegens het negeren van een dubbele gele vlag tijdens de kwalificatie. Maar de Nederlander had een top start en vloog naar een vierde plek in de eerste ronde. Pierre Gasly was hij ook snel voorbij en Fernando Alonso was hij ook al snel gepasseerd. Vanaf dat moment reed Verstappen een steady race tot het einde en pakte hij ook nog de snelste raceronde. Wellicht een cruciale punt voor het kampioenschap. De Nederlander staat momenteel nog steeds bovenaan. Met een verschil van acht punten gaat Verstappen de laatste twee races in.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Qatar / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Flop

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas had geen goede dag. Hij startte al vanaf de vijfde plaats na een drie plekken gridstraf, maar had ook geen goede start en lag in de eerste ronde op plaats elf. Toto Wolff moest de Fin via de boordradio aansporen om de andere coureurs in te halen, wat hij uiteindelijk ook deed. Maar het noodlot sloeg plots toe en de Fin kreeg een lekke band in de 33e ronde. Hij reed daarna ook niet meer in de punten, want zes rondes voor het einde moest Bottas zijn auto in de pitbox parkeren en was zijn race definitief afgelopen.

Williams

Van tevoren wist het team van Williams dat ze de snelheid niet had om goed mee te komen in de race, maar daarnaast kregen haar coureurs ook nog eens te maken met de nodige bandenproblemen op de baan. Eerst liep George Russell een lekke band op, maar hij kon wel nieuwe banden ophalen bij het team. Nicholas Latifi daarentegen kreeg op start/finish een lekke band en kon niet het complete rondje afmaken. Hij moest zijn auto vlak voor het einde aan de kant zetten wat nog voor een virtual safety car zorgde. Twee uitvalbeurten voor het team van Williams, pijnlijk.

McLaren

In de strijd om de derde plek in het constructeurskampioenschap is McLaren de grootste verliezer. Lando Norris had een goede uitgangspositie vanaf de vierde plek door de gridstraffen van Verstappen en Bottas, maar kon die positie niet behouden. Lang leek het goed te gaan voor de Brit, maar ook hij werd getroffen door een lekke band. Gelukkig hoefde hij niet lang te rijden naar de pitstraat en werd de band snel gewisseld. Hij zakte daardoor wel terug naar de tiende plaats maar eindigde als negende. Daniel Ricciardo daarentegen had vanaf het begin een slechte race. Hij kampte vanaf het begin van de race al met een probleem en eindigde slechts op de twaalfde plaats en dus weer geen punten voor de Australiër. De McLaren-coureur liet na afloop van de race weten dat er een miscalculatie was met de hoeveelheid benzine die er in de tank van zijn bolide zat. In de eerste ronde van de race kreeg Ricciardo namelijk al te horen dat hij benzine moest sparen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Lees ook: Olav Mol: “Circuit Qatar mist nog een grote ballen-bocht”

Lees ook: Horner krijgt waarschuwing na beledigen marshall

Lees ook: Max Verstappen: “Wordt een spannend gevecht tot het einde”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden