str

Mocht de racekalender nog voller raken dan deze nu al is dan voorspelt Toro Rosso-teammanager Graham Watson personeelsproblemen.

De Formule 1 telde afgelopen seizoen 21 races, en dat zullen er dit jaar evenveel zijn. Hoewel een aantal Grands Prix een aflopend contract heeft zou het zo maar kunnen dat met de komst van Vietnam en eventueel Nederland en Miami, er 24 races worden verreden.

De stallen gebruiken tijdens elke race zo’n beetje hetzelfde personeel. Volgens Watson kan de werkdruk worden verlicht door wat te rouleren, maar vooral technisch gespecialiseerd personeel zal bij elke race aanwezig moeten zijn. En dat kan slopend zijn, aldus Watson: "Onderdeel van mijn baan is om de motivatie hoog te houden en dus geef ik die gasten als het even kan zo veel mogelijk vrij. Maar met zo’n drukke kalender is dat geen eenvoudige klus."

Christian Horner van zusterteam Red Bull liet vorig jaar ook al weten dat de kalender het verzadigingspunt had bereikt. Ook hij maakte zich vooral zorgen over de consequenties van het vele reizen voor het personeel.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen