Toro Rosso door fout Gasly op laatste plaats in Melbourne

AP-1V4USA2VD1W11_news

De start van de samenwerking tussen Honda en Toro Rosso is niet geworden waar beide partijen vooraf op hoopten. Zowel Pierre Gasly als Brendon Hartley eindigde zaterdag op Albert Park in Q1. Hartley had op P16 nog zicht op Q2, maar Gasly was door een fout veroordeeld tot de laatste plaats.

"We hadden de potentie om Q2 te halen", concludeert Gasly na afloop. "Het was erg close na de eerste run, maar ik pushte te hard en blokkeerde mijn wielen. En dat was het einde voor ons. Het was de enige ronde die ik had en die verpestte ik met dat foutje. Het is moeilijk inhalen hier, dus starten vanaf P20 is verre van ideaal. Het zal een lastige race worden."

James Key, technisch directeur van het team, is teleurgesteld over het resultaat van zijn coureurs. "Het is balen dat beide coureurs na Q1 al klaar waren. Dat Pierre een foutje maakt kan gebeuren en hoort bij het leerproces. Tegelijkertijd weten we dat de auto over één ronde nog niet snel genoeg is. Wat dat betreft is er nog een hoop werk aan de winkel."

[php slug=zweeler]

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden