Toro Rosso ronduit tevreden over samenwerking met Honda

tost

Ondanks een aanrijding tussen teamcollega’s Brendon Hartley en Pierre Gasly in Shanghai is Toro Rosso-chef Franz Tost buitengewoon tevreden over de resultaten van zijn kleine Italiaanse stal dit seizoen.

Volgens de Oostenrijker is de renstal uit Faenze er alleen maar op vooruitgegaan sinds het afgelopen winter de Renault-krachtbronnen inruilde voor Honda-power. Waar Toro Rosso de afgelopen jaren regelmatig problemen kende, daar heeft de Scuderia dit jaar eigenlijk nauwelijks met technisch malheur te maken. In Bahrein was er zelfs een uitstekende vierde plaats voor Gasly.

Volgens Tost heeft het allemaal te maken met de samenwerking met de Japanners en de vrijheid die Toro Rosso dit jaar heeft: "We zijn veel meer betrokken bij het complete ontwerp van de auto en hoe we de power unit, koeling, uitlaat en elektronica daarin verwerken", aldus Tost die ook maar meteen een voorschot neemt op de toekomst: "Ik denk dat volgend seizoen een nog groter voordeel zullen zien."

De ontwikkelingen bij het juniorteam zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden door de Red Bull-leiding. Helmut Marko heeft vorige week nog maar eens herhaald dat motorleverancier Renault nu eens echt vooruitgang moet boeken bij het doorontwikkelen van de hybride V6 turbo-krachtbron.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen