Verstappen en Toro Rosso volgend jaar met 2015-motoren van Ferrari

abudhabimax

Scuderia Toro Rosso en dus ook Max Verstappen rijden vanaf volgend jaar met de krachtbronnen van Ferrari. In een persbericht laat het team uit Faenza weten dat het ‘komend seizoen de huidige power unit van Ferrari zal gaan gebruiken.’

geen verrassing

Het opleidingsteam van Red Bull reed de afgelopen twee jaar met de motoren van Renault, maar aan die samenwerking is nu dus een einde gekomen. Die breuk komt niet echt als een verrassing en ook het nieuws dat Ferrari de nieuwe krachtbronnen gaat leveren is niet geheel onverwacht. Zo versprak Carlos Sainz zich tijdens een persconferentie, werd technisch directeur James Key al een keer in Maranello gespot en vroeg Ferrari zelf afgelopen week aan de FIA permissie om de motoren van 2015 aan ‘een team’ te mogen leveren.

oude vrienden

Met Ferrari kiest Toro Rosso voor een oude bekende. Tussen 2007 en 2013 reed het team ook al met de krachtbronnen uit Maranello. Toro Rosso-baas Franz Tost blikt dan ook met vertrouwen vooruit op de toekomst: “Het is geweldig om weer met Ferrari te mogen werken. We hebben in het verleden een vruchtbare samenwerking gehad en ik ben ervan overtuigd dat het niet lang zal duren voordat we allemaal weer een uitstekende samenwerking zullen hebben. Het is waar dat de tijd voor dringt om op tijd klaar te zijn voor de eerste test, maar we hebben de juiste mensen om dit te bewerkstelligen. Ik ben vol vertrouwen dat we een competitief pakket kunnen neerzetten voor het komende jaar. Laat 2016 maar komen!”

zelfde line-up

Wat eigenlijk iedereen ook al wist, is dat Max Verstappen en Carlos Sainz ook volgend jaar het rijdersduo van Toro Rosso zullen vormen. Dat was al enige tijd duidelijk, maar in het vandaag verspreide persbericht wordt dat nog maar eens officieel bevestigd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden