Wolff: "Beste scenario hebben we dezelfde pace als Red Bull"

M249910

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zal Mercedes in het beste geval op de vrijdag dezelfde pace als Red Bull hebben. Het team had het moeilijk tijdens de wintertest en verloor veel tijd. De afgelopen tien dagen heeft de renstal er alles aan gedaan om de auto te verbeteren.

Tijdens de persconferentie van de teambazen legde Toto Wolff uit waar Mercedes precies tekortkomt vergeleken met Red Bull. "Bij ons verliep de wintertest niet heel soepel", begint Wolff. "We verloren best veel tijd en wisten de sweet spot van de auto nog niet te vinden. Er is de afgelopen tien dagen veel werk verricht en ik denk dat we een manier hebben gevonden om de auto wat voorspelbaarder te maken."

Volgens de teambaas heeft Mercedes meer last van de reglementswijzigingen dan de bolides die met een hogere rake rijden. Red Bull is een team dat al jaren met een hoge rake rijdt. Volgens Wolff heeft Mercedes meer moeite gehad om het verlies van downforce goed te maken.

M258815-1-700x467
Foto: Mercedes AMG Petronas F1 Team

"Ik hoop dat we een goed gevecht kunnen hebben. Dat is wat de fans graag willen zien en het is ook wat wij graag willen", stelt Wolff over de strijd met Red Bull. "Als we achterliggen moeten we hard werken om het gat weer te dichten. Als we ongeveer dezelfde pace hebben, wat overigens het best mogelijke scenario voor ons zou zijn op de vrijdag, gaan we het gevecht aan met een ander goed team."

Auto goed afstellen

Op de vraag of kleine veranderingen aan de balans de auto gebruikersvriendelijker hebben gemaakt, stelde Wolff het volgende: "Het waren geen kleine veranderingen aan de balans van de auto. Het was een heroverweging van de sweet spot van de auto in combinatie met de banden."

De auto is volgens de Mercedes-teambaas nu wat voorspelbaarder, met name de achterkant van de bolide is verbeterd. "Het is nu belangrijk om de auto goed af te stellen voor de belangrijke sessies op zaterdag en zondag. We moeten kijken of de auto zich dan nog steeds beter gedraagt of niet."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Lees ook: VT1 Grand Prix van Bahrein: Snelste tijd voor Verstappen

Lees ook: Vettel vernoemt zijn F1-auto naar Bond-girl

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden