Toto Wolff: 'Dit was een shitresultaat!'

M154046

Hoewel Valtteri Bottas de Grand Prix van Canada op een keurige tweede plek finishte, kwam teamgenoot Lewis Hamilton niet verder dan P5. De Brit verloor hierdoor de leiding in het kampioenschap aan zijn grote concurrent Sebastian Vettel die race met gemak won. Teambaas Toto Wolff was dan ook niet te spreken over de uitslag van de wedstrijd.

"Dit was een shitresultaat," aldus Wolff tegenover het Oostenrijkse ORF. "Ik kan het niet anders noemen. Dit circuit ligt ons goed, maar het hele weekend maakten we kleine foutjes. Het enige gevoel dat ik eraan overhoud, is dat we wakker moeten worden. We lopen op elk vlak achterstand op. Dit is zo’n circuit waarop we de punten hadden moeten maximaliseren. We gaan hier intern goed naar kijken."

"Ten eerste konden we niet beschikken over onze nieuwe motor. Dat was een onderdeel van dit resultaat. Maar we moeten ook toegeven dat Ferrari een ongelooflijk sterk pakket heeft. De auto is fantastisch en die motor...zelfs in de brandstofbesparende modus gingen ze de hele race als de brandweer. We moeten nu echt hard aan de bak," besloot de Oostenrijker.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen