Toto Wolff geeft problemen Mercedes-motor toe

M271647

Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft toe dat Mercedes kampt met betrouwbaarheidsproblemen. Een van haar coureurs, Valtteri Bottas, zal voor de Grand Prix van Amerika naar zijn zesde verbrandingsmotor wisselen en ook Sebastian Vettel en George Russell zullen dat raceweekend een gridstraf incasseren voor een motorwissel. De grote vraag is natuurlijk of Lewis Hamilton nog een motorwissel nodig heeft. Volgens Wolff is die mogelijkheid er zeker.

“We begrijpen de problemen nog niet helemaal, maar zijn al wat dichterbij een oplossing”, zei Wolff tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten tegenover onder meer Formule1.nl. De teambaas geeft dan ook toe dat de Mercedes-motor last heeft van betrouwbaarheidsproblemen.

Mercedes / pit stop / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Jiri Krenek)

'We moeten echt incasseren'

“Ik kan niet zeggen wat het is, maar het is uiteraard een zorg”, vervolgt hij. “Het is ook een kwestie van het balanceren van de prestaties waar we voor gaan. We hadden natuurlijk gehoopt niet zoveel motoren te hoeven wisselen en minder gridstraffen te krijgen. Onze klantenteams Aston Martin en McLaren hebben wat meer geluk gehad op dat gebied. Wij moeten echt incasseren, maar we proberen het zo goed mogelijk te doen.”

De kans bestaat dat ook Hamilton er nog een keer aan moet geloven. “Die kans is er natuurlijk. Ik kan niet zeggen hoe groot die kans is, maar het risico is er. Het is moeilijk in te schatten of je beter uit voorzorg nog een penalty pakt, of dat je er echt voor gaat en het risico loopt op een uitvalbeurt."

Nieuwe gridstraf slecht scenario voor Hamilton

De concurrent van Max Verstappen in de strijd om de wereldtitel kreeg bij de vorige Grand Prix in Turkije zijn vierde verbrandingsmotor van het seizoen en incasseerde daarvoor een gridstraf van tien plekken.

Als de zevenvoudig wereldkampioen opnieuw een andere krachtbron in zijn auto krijgt, moet hij vijf plekken naar achteren in de startopstelling. Hamilton staat al zes punten achter op Verstappen in de WK-stand, dus een nieuwe gridstraf zou het slechtste scenario zijn voor de Brit.

Lees ook: Norris blij met verandering afstelling

Lees ook: Max Verstappen gefrustreerd over verkeer in VT2

Lees ook: Nieuwe F1-auto’s voor 2022 sneller dan gedacht

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden