Toto Wolff: "Geen zekerheid of Hamilton blijft"

M296394

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, is niet zeker van de aanwezigheid van Lewis Hamilton in zijn team volgend seizoen. Volgens Wolff zou de schok van de Grand Prix van Abu Dhabi te groot zijn om zomaar over heen te komen. Of Hamilton volgend jaar instapt in de Mercedes is dus nog maar de vraag.

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi verloor Lewis Hamilton in de laatste ronde zijn kampioenschap. Hamilton domineerde de race maar door een keuze van de wedstrijdleider kreeg Max Verstappen een ultieme kans om het kampioenschap naar zich toe te trekken. De keuze van de wedstrijdleider was volgens Mercedes zeer controversieel en niet volgens de reglementen. Het verliezen van het wereldkampioenschap kwam hard aan bij Hamilton en volgens Wolff heeft Hamilton tijd nodig om te herstellen. "We zijn verward door de gebeurtenissen in Abu Dhabi, we komen hier nooit meer overheen", aldus Wolff.

Contract

Hamilton tekende gedurende het seizoen een twee jarig contract bij het team van Mercedes. Tegenover Sky Sports liet Wolff weten dat het niet zeker is of Hamilton daadwerkelijk blijft bij het team. "Ik hoop heel erg dat Lewis blijft racen want hij is de beste rijder allertijden. Zijn hart zegt dat hij moet racen omdat hij in de piek van zijn carrière zit maar we moeten de pijn overwinnen die hem zondag is aangedaan", vertelt Wolff die aangeeft dat Hamilton een man is met duidelijke waarden.

Lees ook: BREAKING: Mercedes niet in hoger beroep, Verstappen blijft wereldkampioen

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Nikita Mazepin

Lees ook: Prijsuitreiking Verstappen te volgen via deze website

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen